ADVERTISEMENT

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται κατά μήκος του Αμβρακικού κόλπου. Απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα δυτικά από την Αμφιλοχία και βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Λευκάδας.

Ο οικισμός κυρίως κατοικείται από κάτοικους της Κατούνας και σε μικρότερο βαθμό από την Τρύφου. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του Λουτρακίου είναι ένα υπεραιωνόβιο πλατάνι με εικόνα που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο τοπικά γιορτάζουν στις 11 Αυγούστου. Στις παρυφές του οικισμού υπάρχει ένα υπερυψωμένο πέτρινο αυλάκι όπου φύονται αιωνόβια πλατάνια και λειτουργούσε παλαιότερα ένας νερόμυλος.

Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, το Λουτράκι ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Κατούνας, η οποία εντάσσεται στη Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει πληθυσμό 69 κατοίκους.

Ο Λορδος Βύρωνας αναφέρει το Λουτράκι στον περιηγητικό του ταξιδιωτικό έργο, αναφέροντας την ύπαρξη ενός τελωνείου και στρατώνα στην περιοχή τον Νοέμβριο του 1809.

Περιγραφή

Δημοτική Ενότητα:Ανακτορίου
Υψόμετρο:10
Πληθυσμός:27
Πρόσβαση:16 χιλιόμετρα από τη Βόνιτσα

Προτείνουμε:

Πως θα φτάσετε:

Οδικώς
Η απόσταση από το Λουτράκι προς τη Βόνιτσα είναι περίπου 16 χιλιόμετρα, ενώ η απόσταση από το Λουτράκι προς την Αθήνα είναι περίπου 140 χιλιόμετρα
Αεροπλάνο
Στην περιοχή υπάρχει το Αεροδρόμιο Ακτίου, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.

Πoύ θα μείνετε:

Πoύ θα φάτε:

Οικισμός Κορπή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist