Ενημερώνουμε ότι η συνέντευξη έλαβε χώρα πριν ξεσπάσει η πανώλη των αιγοπροβάτων, για αυτό και δεν υπάρχει σχετική ερώτηση ή προβληματισμός στο άρθρο!
Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή την ιστοσελίδα, στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τον τόπο μας, με ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους του. Ένας από τους καλύτερους φίλους μας, ο Θοδωρής Τσιλίκης, τυχαίνει να είναι και εξαιρετικός επαγγελματίας. Μαζί με την οικογένειά του, διαχειρίζεται την ταβέρνα “Ο Θοδωρής” στον Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας, προσφέροντας αυθεντική ελληνική φιλοξενία και ποιοτικό φαγητό.
Έχεις φάει στου Θοδωρή; Αυτή η ερώτηση ακούγεται συχνά στον Δήμο μας!
Μα τί κάνει αυτή την ταβέρνα, τόσο ξεχωριστή;
Μία λέξη από τον ίδιο τον Θοδωρή: Σεβασμός.
Σεβασμός στην επιχείρησή του και στον πελάτη του.
Συνεχίζουμε με περισσότερες πληροφορίες για την ταβέρνα, συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη και φωτογραφίες!
Λίγα λόγια για την επιχείρηση!
Η ταβέρνα “Ο Θοδωρής” βρίσκεται στον Δρυμό Αιτωλοακαρνανίας, κοντά στη Βόνιτσα. Είναι γνωστή για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της και την αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει στους επισκέπτες. Η ταβέρνα διαχειρίζεται από τον Θοδωρή Τσιλίκη και συνδυάζει ταβέρνα και κρεοπωλείο στον ίδιο χώρο, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και φρεσκάδα των υλικών που χρησιμοποιεί. (Αν και έχουμε εντοπίσει, ότι μάλλον το αφεντικό είναι γένους θηλυκού, η κυρία Ελένη!)
Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος ιδανικός για να απολαύσετε ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.Το καλοκαίρι, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν σε έναν όμορφο υπαίθριο χώρο με τραπεζάκια, απολαμβάνοντας τη δροσιά και την ηρεμία της περιοχής.
Το μενού της ταβέρνας περιλαμβάνει φρέσκα ψητά κρέατα όπως παϊδάκια, μπιφτέκια, κτλ, τα οποία παρασκευάζονται από ντόπια κρέατα υψηλής ποιότητας. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες και οι τιμές παραπάνω από λογικές, καθιστώντας την ταβέρνα ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν καλό φαγητό χωρίς να ξοδέψουν πολλά.
Οι κριτικές για την ταβέρνα “Ο Θοδωρής” είναι εξαιρετικές, με τους επισκέπτες να επαινούν την ποιότητα του φαγητού, την εξυπηρέτηση και την φιλική ατμόσφαιρα. Πολλοί αναφέρουν ότι η ταβέρνα αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην περιοχή, με φρέσκα και νόστιμα πιάτα που ικανοποιούν κάθε γούστο. Μάλιστα έχει βραβευτεί από διάφορες τουριστικές πλατφόρμες!
Δείτε τις κριτικές εδώ!
Συνέντευξη του Θοδωρή Τσιλίκη
Καλησπέρα, Θοδωρή, αν και είσαι φίλος μας, πρέπει να πούμε τα τυπικά! Ευχαριστούμε και εσένα και όλη την οικογένεια σου, που μας στηρίζετε στην προσπάθειά μας αυτή, δίνοντάς μας την πρώτη συνέντευξη στο VonitsaVibes.gr!Ας αρχίσουμε με την πρώτη ερώτηση λοιπόν! Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της ταβέρνας σας. Πώς ξεκίνησε και πόσο καιρό λειτουργεί;
-Σας καλωσορίζω παιδιά, είναι χαρά μας να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες! Πριν από 25 χρόνια λοιπόν, ξεκινήσαμε με ένα μικρό μαγαζί-κρεοπωλείο στον Δρυμό. Στο κέντρο του χωριού και στην συνέχεια μεταφερθήκαμε σε δικό μας. Το νέο μαγαζί ήταν δύο σε ένα όμως, Χασαποταβέρνα και Κρεοπωλείο μαζί. Το μαγαζί όπως το γνωρίζετε τώρα, λειτουργεί τα τελευταία 19 χρόνια και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, σχεδόν καθημερινά!
Ποιες είναι οι ειδικότητες της ταβέρνας σας; Τι προσωπικό απασχολείτε και σε τί θέσεις;
-Το κατάστημα όπως είπα και πριν , είναι και κρεοπωλείο και χασαποταβέρνα! Διαθέτουμε δύο ψήστες, τρία άτομα στην κουζίνα για προετοιμασία και όχι μόνο, ένας υπεύθυνος και σερβιτόροι ανάλογα την εποχή!
Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πιάτο που αγαπούν ιδιαίτερα οι πελάτες σας;
-Ναι, συνήθως είναι το παϊδάκι ζυγούρι (παραγωγής μας), όπως και όλα τα κρέατα του κρεοπωλείου. Μεγάλη ζήτηση έχει και το μπιφτέκι το οποίο είναι δική μας συνταγή. Άλλοι προτιμούν υπερβολικά το σαγανάκι από κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και άλλοι κολοκυθοκεφτέδες από τα χεράκια της Ελένης.
Ποια είναι η φιλοσοφία σας σχετικά με το φαγητό και την εξυπηρέτηση πελατών;
-Ποιότητα – Ποιότητα – Ποιότητα, ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον πελάτη!
Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε την ποιότητα των υλικών σας; Προτιμάτε τοπικά προϊόντα;
–ΠΑΝΤΑ! Έχουμε ασχοληθεί εικοσιπέντε χρόνια με το κρέας και αυτό μας δίνει πείρα στο να διαλέγουμε πάντα το καλύτερο και για αυτό προτιμάμε ΠΑΝΤΑ, τοπικά προϊόντα!
Υπάρχει κάποια συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς ή προμηθευτές που θέλετε να αναφέρετε;
-Για το κρέας επιλέγουμε να συνεργαζόμαστε με τοπικά σφαγεία Αμφιλοχίας και Βόνιτσας, όμως έχουμε και δική μας παραγωγή σε χοιρινά και ζυγούρια. Τα λαχανικά μας που είναι συνήθως εποχικά, είναι επίσης, δικής μας παραγωγής.
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε ως μικρή οικογενειακή επιχείρηση;
-Το ακριβό κοστολόγιο της λειτουργίας της επιχείρησης, δηλαδή, μισθοδοσία – ρεύμα- κάρβουνα κτλ.
Πώς είναι να εργάζεστε με την οικογένειά σας στην ταβέρνα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι προκλήσεις;
-Επειδή η οικογένεια μας είναι μεγάλη οικογένεια πια, η ισορροπία μεταξύ μας είναι μια πρόκληση που προσπαθούμε να κρατάμε καθημερινά στο εργασιακό περιβάλλον μας!
Ποιο είναι το προφίλ των πελατών σας; Επισκέπτονται περισσότερο ντόπιοι ή τουρίστες;
– Έχουμε και ντόπιους και περαστικούς και τουρίστες και όσους μας ανακαλύπτουν από τις πλατφόρμες.
Πώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες στην περιοχή σας για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων;
-Με δουλειά, όχι μόνο από τους αρμόδιους αλλά και ο κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από το Menu σας;
-Όλα, αλλά ξεχωρίζω το ζυγούρι και το γάλακτος!
Αν μπορούσατε να καλέσετε οποιοδήποτε διάσημο πρόσωπο να δειπνήσει στην ταβέρνα σας, ποιον θα επιλέγατε και τι θα του μαγειρεύατε;
-Θα καλούσα την Ζέτα Μακρυπούλια και θα της μαγειρεύαμε, Φιλέτο Μοσχάρι, Συκώτι Μοσχαρίσιο και Παϊδάκια Γάλακτος ή ζυγούρι, θα τα συνοδεύαμε με πατάτες παραγωγής μας, φέτα ψητή, σαγανάκι και ανάμεικτη σαλάτα, ίσως και άγρια χόρτα – βλίτα. Θα κλείναμε με επιδόρπιο χειροποίητο γλυκό του κουταλιού!
Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί ενώ εξυπηρετούσατε πελάτες;
-Κάποια φορά είχαμε ξεχάσει να βάλουμε σερβίτσια, ενώ είχαμε στείλει τα ορεκτικά! Οι πελάτες όμως, είχαν αρχίσει και έτρωγαν με τα χέρια!
Τέλος, ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε μάθει από τη λειτουργία της ταβέρνας σας;
-Σεβασμός προς το μαγαζί αλλά και προς τον πελάτη!
Θοδωρής Τσιλίκης
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την οικογένεια του Θοδωρή και τον ίδιο, για την φιλοξενία και την συνέντευξη!
Προτείνουμε σε όλους τους αναγνώστες μας, την ταβέρνα “Ο Θοδωρής” στον Δρυμό, αν θέλετε να απολαύσετε την αυθεντική ελληνική κουζίνα και τη ζεστή φιλοξενία σε ένα όμορφο περιβάλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ταβέρνα “Ο Θοδωρής” μέσω του τηλεφώνου +302643091420 ή να επισκεφθείτε τη σελίδα τους στο Facebook.
Φωτογραφίες: Άγγελος Ρεβίνας
Ο Θοδωρής και η ομάδα του!
Το μεγάλο αφεντικό! Κυρία Ελένη μαζί με την αγαπημένη μας φίλη Κωνσταντίνα!
Ο δεύτερος γιος του Θοδωρή, ο φίλος μας Χρήστος.